Το νέο Lada Niva Travel συνεχίζει ακάθεκτο!

Μαζί του συνεχίζει και η ρωσική εταιρία η οποία χτες ξεκίνησε την παραγωγή του νέου της SUV στο εργοστάσιο της. Η τιμή του υπολογίζεται λίγο πάνω από τις 8.000 ευρώ, όσο ξεκινούσε το προηγούμενο Niva.

Η Lada εισάγει στην γκάμα της ότι πιο «σύγχρονο» έχουμε δει έως τώρα και πάντοτε υπό την ομπρέλα της Avtovaz (η οποία ανήκει στην Renault εδώμκαι χρόνια) με την General Motors να έχει αποχωρήσει από την θυγατρική GM Avtovaz πουλώντας το ποσοστό του 50% που κατείχε στην πρώτη. Αξιοσημείωτο είναι πως η παραγωγή του αιωνόβιου Lada 4×4 που προσφέρεται από το 1977 θα συνεχίσει κανονικά.

Ουσιαστικά αυτό είναι το νέο Niva (όχι και τόσο νέο αφού έχει ως βάση το Chevrolet Niva) που απέχει παρασάγγας από το προηγούμενο μοντέλο. Σχεδιαστικά το στιλ του έχει εκμοντερνιστεί με μια νέα πιο κάθετη μάσκα (μας θυμίζει κάτι από Toyota) και ένα παρουσιαστικό με πιο έντονο εκτός δρόμου χαρακτήρα. Ειδικά στις φωτογραφίες με την έκδοση με το στάνταρ σνόρκελ και τα χωμάτινα λάστιχα.

Και το πίσω μέρος με την κρεμαστή ρεζέρβα είναι ελκυστικό στο μάτι, ενώ οι μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες και οι εξωτερικές διαστάσεις που ευνοούν τους χώρους όπου οι επιβάτες θα νιώθουν πιο άνετα. Προς το παρόν δεν έχουμε φωτογραφίες για το ταμπλό, αλλά αυτή η ανεπίσημη που βρήκαμε στο διαδίκτυο μας δείχνει πως υπάρχει μία οθόνη αφής, η οποία μοιάζει σαν όαση σε αυτό το παλιομοδίτικο σύνολο με τα σκληρά πλαστικά.

Κάτω από το καπό πιθανότατα υπάρχει ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης του 1,7 λίτρου που αποδίδει 80 ίππους και 127 Nm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με δυνατότητα «κλειδώματος» του κεντρικού διαφορικού μέσω του κλασικού δεύτερο επιλογέα.

Όσο για τις επιδόσεις η Lada δίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 19 δευτερόλεπτα με την τελική στα 140 χλμ./ώρα. Βάστα Ρώσε… να γεμίσω!

Exit mobile version