Audi: Τέλος στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης

Μετά τη Mercedes-Benz, η Audi δηλώνει ξεκάθαρα πως το κεφάλαιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης αρχίζει σιγά-σιγά να κλείνει.

Το ότι βρισκόμαστε μπροστά στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και γενικότερα των εναλλακτικών κινητήρων το γνωρίζαμε. Ο πρόεδρος της Audi Markus Duesmann απλώς μας το επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλώνοντας πως η γερμανική εταιρεία θα σταματήσει να εξελίσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας ή του VW group θα σταματήσουν άμεσα να εφοδιάζονται με κινητήρες TSI και TDI, αλλά ότι η Audi θα στρέψει όλη της τεχνογνωσία και τον προϋπολογισμό της στην εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών αλλά και γενικότερα σε νέους «πράσινους» κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων.

Ταυτόχρονα η όποια εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης που διαθέτει σήμερα, θα πραγματοποιείται με γνώμονα τους αυστηρούς κανονισμούς για μειωμένη εκπομπή CO2 και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (Euro 7).

Η απόφαση αυτή έρχεται αμέσως μετά την αντίστοιχη τοποθέτηση των ιθυνόντων της Mercedes-Benz, η οποία στο ίδιο μήκος κύματος μεταφράζεται σε απόλυτη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Με λίγα λόγια… η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των κινητήρων όπως τους γνωρίζουμε σήμερα έχει μάλλον αρχίσει.

Exit mobile version