NEA

Audi: Τέλος στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης

Μετά τη Mercedes-Benz, η Audi δηλώνει ξεκάθαρα πως το κεφάλαιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης αρχίζει σιγά-σιγά να κλείνει.

Το ότι βρισκόμαστε μπροστά στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και γενικότερα των εναλλακτικών κινητήρων το γνωρίζαμε. Ο πρόεδρος της Audi Markus Duesmann απλώς μας το επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλώνοντας πως η γερμανική εταιρεία θα σταματήσει να εξελίσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας ή του VW group θα σταματήσουν άμεσα να εφοδιάζονται με κινητήρες TSI και TDI, αλλά ότι η Audi θα στρέψει όλη της τεχνογνωσία και τον προϋπολογισμό της στην εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών αλλά και γενικότερα σε νέους «πράσινους» κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων.

Ταυτόχρονα η όποια εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης που διαθέτει σήμερα, θα πραγματοποιείται με γνώμονα τους αυστηρούς κανονισμούς για μειωμένη εκπομπή CO2 και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (Euro 7).

Η απόφαση αυτή έρχεται αμέσως μετά την αντίστοιχη τοποθέτηση των ιθυνόντων της Mercedes-Benz, η οποία στο ίδιο μήκος κύματος μεταφράζεται σε απόλυτη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Με λίγα λόγια… η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των κινητήρων όπως τους γνωρίζουμε σήμερα έχει μάλλον αρχίσει.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. https://preview.redd.it/c5we57z3otp11.jpg?width=960&crop=smart&auto=webp&s=e734f47d2df10c091853780966a7724c76803329

    https://www.timingbeltreplace.com/wp-content/uploads/2019/12/How-to-Replace-timing-chains-on-Audi-A4-B8-1.8-TFSI-quattro-687×1024.png

    Πόσο να τους εξελίξει άλλο και σε ποια κατεύθυνση;

    Η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών οχημάτων και κινητήρων έχουν οδηγήσει την όλη κατάσταση σε βαθειά παρακμή. Ο ιδανικός κινητήρας Μ.Ε.Κ. έχει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ουσιαστικά το ιδανικό σχέδιο αριστοποιημένου κινητήρα παράγει περίπου ίδιους κινητήρες. Δεδομένου οτι ο κινητήρας Μ.Ε.Κ. είναι απόλυτα απαραίτητος στην ανθρωπότητα, γίνεται αντιληπτό ποια είναι η επίδραση τέτοιου είδους αποφάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!