Ποια είναι τα μυστικά της εντυπωσιακής Mercedes EQS;

H ηλεκτρική ναυαρχίδα κρύβει πολλά ενδιαφέροντα μυστικά. Γνωρίζετε γιατί δεν έχει ηλεκτρικούς καθρέπτες; Ή γιατί δεν ανοίγει το καπό της;

Έχει μια πολύ μεγάλη αυτονομία στα 770 χιλιόμετρα, μια τεράστια Hyperscreen οθόνη (και ας είναι προαιρετική), πόρτες που ανοίγουν αυτόματα και άλλα πολλά. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το μόνιμα κλειστό καπό που ανοίγει μόνο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρίας. Ο λόγος είναι πως αφενός δεν υπάρχει κάποιος αποθηκευτικός χώρος, αφετέρου δεν υπάρχει κάτι για να «βάλει» κανείς χέρι αφού μεγαλύτερο χώρο τον καταλαμβάνει το φίλτρο (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

Και επειδή το καπό δεν ανοίγει οι ειδικοί της εταιρίας αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν και να τοποθετήσουν την υποδοχή της πλήρωσης του πλυστικού υγρού για τα παρμπρίζ στο φτερό από την μεριά του οδηγού. Έτσι, λύθηκαν οι απορίες για αυτή την περίεργη υποδοχή που δεν είναι για έξτρα φόρτιση ή για κάποιο λέιζερ (ναι, γράφτηκε και αυτό).

Ένα ακόμη στοιχείο που χρίζει προσοχής αφορά στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι συμβατικοί. Κάτι περίεργο για μια ηλεκτρική λιμουζίνα του κύρους της EQS. Η εξήγηση όμως είναι πολύ απλή. Οι κάμερες/ καθρέπτες σε ένα ηλεκτρικό βοηθούν στην καλύτερη αεροδυναμική προς όφελος της αυτονομίας.

Ωστόσο, μετά από δοκιμές που έκαναν οι ειδικοί της Mercedes διαπίστωσαν πως η ενέργεια που καταναλώνουν για την λειτουργία τους οι κάμερες εξανεμίζουν αυτό το όφελος. Τόσο απλά. Αν και σε μια EQS θα μπορούσαν να υπάρχουν έστω και προαιρετικά από την στιγμή που μέχρι και το Actross τους έχει.

Τι λέει η Mercedes για τα high-lights της EQS

Exit mobile version