Επίσημο: Πρώτα στοιχεία για το Smart SUV

Όσοι ονειρευόντουσαν ένα SUV με τα σήματα της Smart θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή αφού το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην έκθεση αυτοκινήτου ΙΑΑ που μετακομίζει από την Φρανκφούρτη για το Μόναχο.

Με το πέρασμα του 50% της Smart στην κινεζική Geely η γερμανική εταιρία αποκτά νέα προοπτική και το πρώτο της μοντέλο θα είναι ένα SUV. Με άλλα λόγια το μεγαλύτερο Smart που έχουμε δει έως τώρα με το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά μέσα στο 2022. Αποκλειστικά ηλεκτρικό, όπως έχει γίνει εδώ και καιρό η γκάμα της Smart.

Στα πρώτα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία βλέπουμε ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV (έχει την κωδική ονομασία HX11) με αστικές διαστάσεις και με μια μεγάλη μάσκα που σχεδιαστικά μας παραπέμπει σε concept της Mercedes.

Σχετικά με το μήκος του αμαξώματος αυτό δεν θα ξεπερνά τα 4 μέτρα, ενώ θα υπάρχουν χώροι για έως πέντε επιβάτες. Τεχνολογικά θα υπάρχουν διάφορες λειτουργίες, όπως το ψηφιακό κλειδί, οι φωνητικές εντολές, η ψηφιακή φόρτιση για συσκευές κ.α.

Την βάση για το SUV αλλά και για όλα τα νέας γενιάς Smart θα αποτελέσει το νέο πλαίσιο SEA (Sustainable Experience Architecture), ενώ στην κορυφαία έκδοση θα υπάρχει μια μπαταρία 70 kWh για να τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό μοτέρ 250 ίππων που θα βρίσκεται στον πίσω άξονα με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Λογικά θα υπάρξουν και μικρότερες και πιο οικονομικές εκδόσεις.

Exit mobile version