Θα ακριβύνουν ακόμη περισσότερο τα BMW και Mercedes;

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οι δύο γερμανικές εταιρίες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ακόμη πιο premium και ακριβότερα αυτοκίνητα που θα έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Harald Wilhelm, Διευθυντής Οικονομικών στη μητρική εταιρεία της Daimler, παραδέχτηκε ότι «συνειδητά θα δημιουργήσουμε μεγάλα επίπεδα ζήτησης  και ταυτόχρονα, θα στρέψουμε το κοινό προς υψηλότερες και πιο πολυτελές κατηγορίες.

Με άλλα λόγια, οι BMW και Mercedes φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά πως οι πελάτες θα πληρώσουν πολλά περισσότερα για πολυτελή αυτοκίνητα με τα σήματα τους. Έτσι, στο μέλλον αντί να βασίζονται στον όγκο των πωλήσεων στοχεύουν στο να πωλούν λιγότερα αυτοκίνητα και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Με τις δηλώσεις του Harald στους FT συμπλέει και ο ομοθεσίτης στην BMW, Nicolas Peter, όπου το πλάνο είναι να διαχειριστεί η προσφορά αυτοκινήτων ώστε να παραμείνει η κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα. Αν ισχύσει κάτι τέτοια τότε σε μερικά χρόνια δεν θα είναι και τόσο εύκολο να αγοράσει κανείς μια BMW ή μια Mercedes θυμίζοντας άλλες παλιότερες εποχές.

Exit mobile version