NEA

Θα ακριβύνουν ακόμη περισσότερο τα BMW και Mercedes;

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οι δύο γερμανικές εταιρίες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ακόμη πιο premium και ακριβότερα αυτοκίνητα που θα έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Harald Wilhelm, Διευθυντής Οικονομικών στη μητρική εταιρεία της Daimler, παραδέχτηκε ότι «συνειδητά θα δημιουργήσουμε μεγάλα επίπεδα ζήτησης  και ταυτόχρονα, θα στρέψουμε το κοινό προς υψηλότερες και πιο πολυτελές κατηγορίες.

Με άλλα λόγια, οι BMW και Mercedes φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά πως οι πελάτες θα πληρώσουν πολλά περισσότερα για πολυτελή αυτοκίνητα με τα σήματα τους. Έτσι, στο μέλλον αντί να βασίζονται στον όγκο των πωλήσεων στοχεύουν στο να πωλούν λιγότερα αυτοκίνητα και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Με τις δηλώσεις του Harald στους FT συμπλέει και ο ομοθεσίτης στην BMW, Nicolas Peter, όπου το πλάνο είναι να διαχειριστεί η προσφορά αυτοκινήτων ώστε να παραμείνει η κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα. Αν ισχύσει κάτι τέτοια τότε σε μερικά χρόνια δεν θα είναι και τόσο εύκολο να αγοράσει κανείς μια BMW ή μια Mercedes θυμίζοντας άλλες παλιότερες εποχές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!