Πως θέτω σε ψηφιακή ακινησία το όχημα μου; Για ποιους λόγους δεν μπορείτε να αποφύγεται την επίσκεψη σε ΔΟΥ

Μήπως είστε από αυτούς που θα θέσουν σε ακινησία το όχημα τους και δεν ξέρετε πως θα το κάνετε; Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες δεκάδες είναι συμπολίτες μας που ετοιμάζονται να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους.

Μια τα ακριβά τέλη, μια η δυσκολία να.. αποχωριστούν το όχημα τους, οι ιδιοκτήτες τους επιλέγουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους αναβάλλοντας την κυκλοφορία τους μέχρι νεωτέρας…Σε κάθε περίπτωση παρακάτω σας παρουσιάζουμε βήμα βήμα τη διαδικασία προκειμένου να αποφύγετε τις ουρές στο αρμόδιο υπουργείο.. 

Θέλω να θέσω το όχημα μου σε ψηφιακή ακινησία. Τι πρέπει να κάνω;


Να πούμε ότι  η ψηφιακή ακινησία επιτρέπεται μόνο για Επιβατικά Ι.Χ. και Δίκυκλα Ι.Χ., η κατάσταση των οποίων είναι «σε κίνηση» και ο ιδιοκτήτης έχει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Στο μεταξύ υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θα πρέπει να πάτε στη Δ.Ο.Υ και να δηλώσετε  την ακινησία του οχήματος σας. Στις παρακάτω περιπτώσεις η ακινησία δηλώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. :

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι εάν κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστωθεί από τα αρμόδια όργανα ότι το όχημα κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο και φέρει πινακίδες, ενώ βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000€. Σε ερίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000€ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

Exit mobile version