Πως θα είναι η νέα Mustang;

Μέχρι η Ford να ξεκινήσει να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Mustang θα υπάρξει για μία ακόμη τελευταία φορά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ένα από τα τοτέμ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι άλλο από την Mustang που στην τρέχουσα γενιά της κυκλοφορεί από το 2015. Λίγο πριν συμπληρώσει την δεκαετία της, την άνοιξη του 2023, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά του μοντέλου που ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους κάτω από βαρύ καμουφλάζ.

Ακόμη και έτσι μπορεί να υποθέσει κανείς πως η νέα Mustang θα είναι μία εξέλιξη του τωρινού μοντέλου. Τόσο σχεδιαστικά, όσο και μηχανολογικά αφού η πλατφόρμα θα είναι μια βελτιωμένη εκδοχή για να υποστηρίξει τον τετρακύλινδρο των 2,3 λίτρων και τον V8 των 5,0 λίτρων. Ειδικότερα για την αμερικανική αγορά θα υπάρξει και V8 5.2 με μηχανικό υπερσυμπιεστή.

Λογικά θα δούμε και κάποιας μορφής ήπιας υβριδικής υποβοήθησης, ειδικότερα για την μικρότερη έκδοση. Δεν αποκλείεται και μια υβριδική μιας και οι φήμες αναφέρουν ίσως και plug-in. Η οποία θα άλλαζε πολλά γύρω από την φιλοσοφία της Mustang, αφού με ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα μπορούσε να είναι πανίσχυρη και τετρακίνητη. Πέρα όμως από τις φήμες το σίγουρο είναι πως η επόμενη αυθεντική Mustang θα συνεχίσει να καίει οκτάνια.

Exit mobile version