Έτοιμοι να αγοράσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα οι Έλληνες; Για να γλιτώσουν το μποτιλιάρισμα…

Θετικοί ως προς τα ιπτάμενα αυτόνομα οχήματα, όταν αυτά γίνουν φθηνά και ασφαλή εμφανίζονται οι Ελληνες καταναλωτές παρά την απόμακρη στάση τους από την επιλογή χρήσης ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων σε έρευνα-πανεπιστημιακή εργασία που στόχο είχε τη διερεύνηση της αποδοχής των ιπτάμενων αυτόνομων οχημάτων στην Ελλάδα, καθώς και την πρόθεση χρήσης αυτών των οχημάτων, ενώ, παράλληλα, καταγράφηκαν οι απόψεις των Ελλήνων για τα ιπτάμενα αυτόνομα οχήματα και τα πιθανά χαρακτηριστικά τους αλλά και για την τεχνολογική τους συνείδηση. 

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα τονίζεται ότι όσο εξοικονομείται χρόνος στις μετακινήσεις η πιθανότητα μελλοντικής επιλογής ιπτάμενων αυτόνομων οχημάτων αυξάνεται και για χαμηλά κόστη ξεπερνάει και εκείνη της επιλογής Ι.Χ. Να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνα δημοσιοποιούνται στο περιοδικό των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν  μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των μαθηματικών μοντέλων συνοψίζονται στα εξής σημεία:

Πηγή: ΣΕΣ, ΕΜΠ
Exit mobile version