Ποιά είναι αυτή που απέκτησε την τελευταία Lotus Elise;

Τέλος εποχής για μια από τις σημαντικότερες Lotus με το τελευταίο αυτοκίνητα να παραδίδεται στην Elisa Artioli.

Δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο πρόσωπο αφού την περίοδο που υπήρξε η Elise o άνθρωπος που κινούσε τα νήματα τόσο στην Lotus όσο και στην Bugatti ήταν ο Romano Artioli. Ο πλέον 89χρονος είχε επιλέξει για την ονομασία του νέου του μοντέλου, το όνομα της εγγονής του Elisa Artioli. H οποία τότε ήταν 2 ετών.

Πρόσφατα η Elisa παρευρέθηκε στα κεντρικά της εταιρίας στο Norfolk της Βρετανίας για να της παραδοθεί η τελευταία Elise. Μία χρυσή Lotus Elise Sport 240 που πήγε πακέτο με ένα γράμμα αποχαιρετισμού του ίδιου του Artioli και σε ένα φορτισμένο συγκινητικό κλίμα.

Εδώ να πούμε πως η Elise ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1994 και όλα αυτά τα χρόνια κατασκευάστηκαν 35.124 μοντέλα Elise. Πέρυσι τον Δεκέμβριο η Lotus ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής της Elise, μαζί με τις Exige και Evora.

Στα 73 χρόνια ζωής της Lotus, στα τρία αυτά μοντέλα αντιστοιχεί το 1/3 της παραγωγής της μάρκας. Η οποία εδώ και μερικά χρόνια ανήκει στην Geely με ένα μέλλον που διαγράφεται ηλεκτρικό. Η Emira είναι η τελευταία Lotus με θερμικό μοτέρ. Από εκεί και μετά το μέλλον διαγράφεται ηλεκτρικό και ανήκει στο ηλεκτρικό hypercar Evija και σε αρκετά ηλεκτρικά SUV.

Exit mobile version