NEAPINED

Ποιά είναι αυτή που απέκτησε την τελευταία Lotus Elise;

Τέλος εποχής για μια από τις σημαντικότερες Lotus με το τελευταίο αυτοκίνητα να παραδίδεται στην Elisa Artioli.

Δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο πρόσωπο αφού την περίοδο που υπήρξε η Elise o άνθρωπος που κινούσε τα νήματα τόσο στην Lotus όσο και στην Bugatti ήταν ο Romano Artioli. Ο πλέον 89χρονος είχε επιλέξει για την ονομασία του νέου του μοντέλου, το όνομα της εγγονής του Elisa Artioli. H οποία τότε ήταν 2 ετών.

Πρόσφατα η Elisa παρευρέθηκε στα κεντρικά της εταιρίας στο Norfolk της Βρετανίας για να της παραδοθεί η τελευταία Elise. Μία χρυσή Lotus Elise Sport 240 που πήγε πακέτο με ένα γράμμα αποχαιρετισμού του ίδιου του Artioli και σε ένα φορτισμένο συγκινητικό κλίμα.

Εδώ να πούμε πως η Elise ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1994 και όλα αυτά τα χρόνια κατασκευάστηκαν 35.124 μοντέλα Elise. Πέρυσι τον Δεκέμβριο η Lotus ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής της Elise, μαζί με τις Exige και Evora.

Στα 73 χρόνια ζωής της Lotus, στα τρία αυτά μοντέλα αντιστοιχεί το 1/3 της παραγωγής της μάρκας. Η οποία εδώ και μερικά χρόνια ανήκει στην Geely με ένα μέλλον που διαγράφεται ηλεκτρικό. Η Emira είναι η τελευταία Lotus με θερμικό μοτέρ. Από εκεί και μετά το μέλλον διαγράφεται ηλεκτρικό και ανήκει στο ηλεκτρικό hypercar Evija και σε αρκετά ηλεκτρικά SUV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!