Η Mercedes T-Class κάνει για όλες τις δουλειές [video]

Η γερμανική εταιρία παρουσίασε την επιβατική έκδοση του Citan, η οποία έχει από συμβατικές ντίζελ επταθέσιες εκδόσεις μέχρι και ηλεκτρικές.

Με στόχο να διαφοροποιηθεί από το επαγγελματικό Citan, η Mercedes παρουσίασε την επιβατική εκδοχή με την ονομασία T-Class προσφέροντας και μια πιο premium νότα στην σχεδίαση. Έτσι, βλέπουμε η T-Class να έχει μια πιο στιλάτη εμφάνιση, πάντοτε με συρόμενες πόρτες και με το μήκος του αμαξώματος να είναι στα 4,5 μέτρα.

Το μεταξόνιο είναι στα 2.716 χιλιοστά και βρίσκεται πολύ κοντά στης V-Class για να προσφέρει μεγάλους χώρους. Χαρακτηριστικό είναι πως αργότερα μέσα στο έτος θα δούμε έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο και επτά θέσεις. Το ταμπλό θα είναι το ίδιο με την διάταξη MBUX και την «ελεύθερη» οθόνη αφής 7’’, ενώ αναλογικά όργανα πλαισιώνουν μια μικρότερη οθόνη 5,5’’.

Το ισχυρό όπλο της T-Class είναι οι πολύ μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (αναμένονται οι τιμές σε λίτρα). Μάλιστα, η πίσω πόρτα έχει την δυνατότητα να είναι διαιρούμενη και να έχει άνοιγμα 180 μοιρών. Εννοείται πως ο εξοπλισμός και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας μαζί με το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης βρίσκεται στα Mercedes επίπεδα.

H νέα T-Class βασίζεται στα ίδια μηχανικά μέρη με το Renault Kangoo. Έτσι,  θα είναι διαθέσιμη τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και ως ηλεκτρικό με την ονομασία EQT, η οποία πιθανότατα θα έχει την πιο φουτουριστική σχεδίαση της EQT Concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι.

Σχετικά με τις συμβατικές εκδόσεις της T-Class, υπάρχουν οι βενζίνης στα 1.300 κ.εκ. H T 160 με 102 ίππους και 200 Nm ροπής και η T 180 με 131 ίππους και 240 Nm. Στους diesel των 1.500 κ.εκ. υπάρχει η T 160d με 95 ίππους και 235 Nm και η T 180d με 121 ίππους και 295 Nm. Όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες, έχουν στάνταρ μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, οι ισχυρότερες επτατάχυτο DCT.

Exit mobile version