Αυτό το Mazda RX-7 είναι 30 ετών και έχει διανύσει 760 χιλιόμετρα

Ο ιδιοκτήτης του εικονιζόμενου RX-7 με έτος κατασκευής το 1992 ζητά από 159.000 ευρώ για να το αποχωριστεί. Όσο περίπου κοστίζει μία ολοκαίνουργια Porsche 911 Turbo. Μήπως είναι τρελός;

Το RX-7 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα που έχει να επιδείξει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από την δεκαετία του 1990. Από το 1978 έως το 2002 έχει να επιδείξει τρεις γενιές και στην οθόνη σας βλέπετε την τελευταία FD και ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα αυτής της γενιάς.

Πάντα κάτω από το καπό υπήρχε 1.300άρης περιστροφικός Wankel που εδώ είχε και διπλό turbo με την ισχύ ρυθμισμένη στα 239 άλογα όταν στις υπόλοιπες αγορές έφτανε και τα 265. Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων και ενός μπλοκέ διαφορικού.

Το συγκεκριμένο RX-7 ήταν το πρώτο FD και είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 1992. Βρίσκεται σε άψογη κατάσταση και έχει διανύσει μόλις 760 χιλιόμετρα! Δύσκολο να πιστέψει κανείς πως για 30 χρόνια αυτό το RX-7 έχει κινηθεί τόσο λίγο. Πάντως, δείχνει λες και βγήκε χτες από τη γραμμή παραγωγής και την κατάσταση του πιστοποιεί η γερμανική πλατφόρμα πωλήσεων mobile.de.

Από ότι φαίνεται έχει περάσει όλη την ζωή του κλεισμένο σε γκαράζ στην Γερμανία ως απόκτημα μιας πολύ μεγαλύτερης συλλογής αυτοκινήτων. Φυλασσόταν σε χώρο με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, γι’ αυτό και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Όπως μπορείτε να δείτε και το εσωτερικό με το μαύρο δέρμα είναι άψογο με το CD-player της Bose να μας θυμίζει τα άλλες εποχές. Ενδιαφέρον έχει πως πέρυσι ένα παρόμοιο RX-7 είχε πωληθεί για 129.000 ευρώ. Εσείς θα αγοράζατε ένα 30χρονο RX-7 που μοιάζει σαν καινούργιο για τόσα χρήματα;

Exit mobile version