Κατάφερε να το προσγειώσει μέσα στον αυτοκινητόδρομο [vid]

Δείτε έναν επιδέξιο πιλότο να προσγειώνει με ασφάλεια ένα αεροταξί μέσα σε έναν αυτοκινητόδρομο με μέτρια κίνηση!

Στις ΗΠΑ η αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους σε έναν αυτοκινητόδρομο δεν είναι κάτι σπάνιο. Και αυτό επειδή λόγω των μεγάλων αποστάσεων πολύ συχνά χρησιμοποιούνται αεροταξί για τις μεταφορές ή ακόμη και για ψυχαγωγία. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που το πράγμα στραβώνει και λόγω μηχανικών προβλημάτων απαιτείται μία αναγκαστική προσγείωση.

Όπως στην περίπτωση του Vincent Fraser, ο οποίος παρόλο που είχε πάρει την άδεια πτήσης του πριν από μερικούς μήνες έχοντας μόλις 100 ώρες πτήσης κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος του στον αυτοκινητόδρομο 19 στην Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν σχετικά άδειος από κυκλοφορία.

Ο Vincent δεν εκτελούσε χρέη αεροταξί. Είχε ως συνεπιβάτη τον πεθερό του με τον οποίο έκαναν μία μικρή βόλτα για να γιορτάσουν την Ημέρα του Πατέρα. Και όταν  παρουσιάστηκε η βλάβη στον κινητήρα κατάφερε να ενεργήσει ψύχραιμα αποφεύγοντας τα ηλεκτρικά καλώδια και κατεβάζοντας το αεροσκάφος την σωστή στιγμή ώστε να μην κινδυνεύσουν οι οδηγοί.

Αξιοσημείωτο είναι πως αφότου επισκευάστηκε μετά από μερικές μέρες η βλάβη η αστυνομία έκλεισε για λίγα τον αυτοκινητόδρομο ώστε να μπορέσει να απογειωθεί και να πάει στο αεροδρόμιο. Δίχως τον πεθερό…

Exit mobile version