Πόσο πρέπει να περιμένει κανείς για ένα ηλεκτρικό Hummer;

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, αν παραγγείλει κανείς ένα Hummer EV σήμερα θα το παραλάβει σε περίπου 2 χρόνια!

Ο λόγος δεν αφορά και τόσο πολύ στο γνωστό θέμα με την έλλειψη ημιαγωγών και πρώτων υλών, μήτε και κάποια θεματάκια με την μπαταρία και τα επίπεδα ασφάλειας του αμερικανικού EV.

Το θέμα που υπάρχει για την προσφορά του Hummer EV είναι πως πολύ απλά έχει γίνει ανάρπαστο και πως έχουν κλείσει όλες οι παραγγελίες για τουλάχιστον δύο χρόνια, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της GMC.

Έτσι, παρά το υψηλό κόστος το ηλεκτρικό Hummer σημειώνει τεράστια επιτυχία στην αμερικανική αγορά (εκεί όπου διατίθεται προς το παρόν). Η εταιρία έχει φέρει την παραγωγή του σε ένα ανεκτό επίπεδο (περίπου 700 αυτοκίνητα το μήνα), όμως αυτό δεν αρκεί να καλύψει την ζήτηση τόσο για την SUV, όσο και για την pick-up εκδοχή του.

Ως εκ τούτου κατά καιρούς παρουσιάζονται περιπτώσεις αισχροκέρδειας με γρήγορες πωλήσεις πολύ πάνω από την τιμή που ένα Hummer EV έχει αγοραστεί. Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις που η τιμή ενός μεταχειρισμένο ηλεκτρικού Hummer ξεπερνά τις 200.000 δολάρια. Σχεδόν η διπλάσια από την τιμή της αρχικής αγοράς.

Exit mobile version