Το 50% των νέων μοντέλων ήταν από την Κίνα!

Η Κίνα μπορεί να είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία και η διατάραξη της παγκόσμιας βιομηχανίας, αλλά εντούτοις παραμένει και η μεγαλύτερη σε παραγωγικότητα.

Πέρυσι στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου παρουσιάστηκαν 131 ολοκαίνουργια μοντέλα, δίχως να λαμβάνονται υπόψη τα facelift. Μόνο στην Κίνα παρουσιάζονταν 5 νέα αυτοκίνητα κάθε μήνα. Και κάπως έτσι τα 62 από τα 131 νέα αυτοκίνητα του 2022 λανσαρίστηκαν στην Κίνα!

Σε επίπεδο εταιριών στην πρώτη θέση φιγουράρει η Toyota με 11 νέα μοντέλα μέσα στο 2022 λανσάροντας τέσσερα SUV, τρία σεντάν, τρία πολυχρηστικά και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

Δεύτερη είναι η κινεζική SAIC, η οποία μαζί με την GM παρουσίασε 10 μοντέλα. Ακολούθησε η Honda με την Geely με 8 νέα μοντέλα. Στη συνέχεια συναντάμε τις μάρκες των Ομίλων Stellantis και VW με έξι λανσαρίσματα, όσα και η Great Wall.

Τα SUV ήταν το κυρίαρχο είδος της παγκόσμιας αγοράς με 51 νέα μοντέλα. Ακολούθησαν τα σεντάν, ο δημοφιλέστερος τύπος αμαξώματος στην Κίνα και στην Ασία γενικότερα, με 23 νέα μοντέλα.

Παρά τις αρρυθμίες με τον κορωνοϊό η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα έχει πραγματικά ξεφύγει. Σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν, οι Κινέζοι αναμένεται να μπουν ακόμη πιο δυνατά στην αγορά το 2023. Καλή Χρονιά!

Exit mobile version