NEAPINED

Το 50% των νέων μοντέλων ήταν από την Κίνα!

Η Κίνα μπορεί να είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία και η διατάραξη της παγκόσμιας βιομηχανίας, αλλά εντούτοις παραμένει και η μεγαλύτερη σε παραγωγικότητα.

Πέρυσι στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου παρουσιάστηκαν 131 ολοκαίνουργια μοντέλα, δίχως να λαμβάνονται υπόψη τα facelift. Μόνο στην Κίνα παρουσιάζονταν 5 νέα αυτοκίνητα κάθε μήνα. Και κάπως έτσι τα 62 από τα 131 νέα αυτοκίνητα του 2022 λανσαρίστηκαν στην Κίνα!

Σε επίπεδο εταιριών στην πρώτη θέση φιγουράρει η Toyota με 11 νέα μοντέλα μέσα στο 2022 λανσάροντας τέσσερα SUV, τρία σεντάν, τρία πολυχρηστικά και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

Δεύτερη είναι η κινεζική SAIC, η οποία μαζί με την GM παρουσίασε 10 μοντέλα. Ακολούθησε η Honda με την Geely με 8 νέα μοντέλα. Στη συνέχεια συναντάμε τις μάρκες των Ομίλων Stellantis και VW με έξι λανσαρίσματα, όσα και η Great Wall.

Τα SUV ήταν το κυρίαρχο είδος της παγκόσμιας αγοράς με 51 νέα μοντέλα. Ακολούθησαν τα σεντάν, ο δημοφιλέστερος τύπος αμαξώματος στην Κίνα και στην Ασία γενικότερα, με 23 νέα μοντέλα.

Παρά τις αρρυθμίες με τον κορωνοϊό η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα έχει πραγματικά ξεφύγει. Σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν, οι Κινέζοι αναμένεται να μπουν ακόμη πιο δυνατά στην αγορά το 2023. Καλή Χρονιά!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!