Νέο Peugeot 3008, νέο  i-Cockpit με πάνελ 21 ιντσών!

Η Peugeot ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου 3008 που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με λανσάρισμα μέσα στο 2024.

Βασισμένο στο τωρινό i-Cockpit, η Peugeot παρουσίασε το Panoramic i-Cockpit, το οποίο διαθέτει μια εντυπωσιακή κυρτή οθόνη/ πάνελ 21 ιντσών. Τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό, η οθόνη είναι κυρτή προς τον οδηγό, δημιουργώντας μια οδηγοκεντρική άποψη.

Την οθόνη πλαισιώνουν τα i-Toggles, μια σειρά από 10 διακόπτες ευαίσθητους στην αφή που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Με την υιοθέτηση των απτικών διακοπτών, η Peugeot κατάφερε να εξορθολογήσει το σχεδιασμό του ταμπλό, υιοθετώντας μια μινιμαλιστική αισθητική.

Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί με διακόπτες επιλογής της κίνησης (P,R,N,D), που βρίσκονται στο ταμπλό, δεξιά του τιμονιού, δίπλα στο διακόπτη start/stop. Αυτή η προσαρμογή όχι μόνο απλοποιεί τη διάταξη της καμπίνας, αλλά μεγιστοποιεί επίσης τον αποθηκευτικό χώρο και επεκτείνει το πεδίο ασύρματης φόρτισης για smartphones, σύμφωνα με την Peugeot.

H γαλλική εταιρία έχει υιοθετήσει προσαρμόσιμο φωτισμό καμπίνας που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό και των θυρών. Με δυνατότητα επιλογής οκτώ διαφορετικών χρωμάτων, ο φωτισμός αντανακλάται σε μια επένδυση από βουρτσισμένο αλουμίνιο, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Η Peugeot έχει επίσης ενσωματώσει χειριστήρια αφής στο μικρό τιμόνι, παρέχοντας πρόσθετη λειτουργικότητα. Το πανοραμικό i-Cockpit που παρουσιάζεται στην κορυφαία έκδοση GT του νέου 3008 θα αποτελέσει πρότυπο για τα μελλοντικά μοντέλα της Peugeot, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης επόμενης γενιάς του 5008.

Exit mobile version