NEAPINED

Νέο Peugeot 3008, νέο  i-Cockpit με πάνελ 21 ιντσών!

Η Peugeot ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου 3008 που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με λανσάρισμα μέσα στο 2024.

Βασισμένο στο τωρινό i-Cockpit, η Peugeot παρουσίασε το Panoramic i-Cockpit, το οποίο διαθέτει μια εντυπωσιακή κυρτή οθόνη/ πάνελ 21 ιντσών. Τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό, η οθόνη είναι κυρτή προς τον οδηγό, δημιουργώντας μια οδηγοκεντρική άποψη.

Την οθόνη πλαισιώνουν τα i-Toggles, μια σειρά από 10 διακόπτες ευαίσθητους στην αφή που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Με την υιοθέτηση των απτικών διακοπτών, η Peugeot κατάφερε να εξορθολογήσει το σχεδιασμό του ταμπλό, υιοθετώντας μια μινιμαλιστική αισθητική.

Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί με διακόπτες επιλογής της κίνησης (P,R,N,D), που βρίσκονται στο ταμπλό, δεξιά του τιμονιού, δίπλα στο διακόπτη start/stop. Αυτή η προσαρμογή όχι μόνο απλοποιεί τη διάταξη της καμπίνας, αλλά μεγιστοποιεί επίσης τον αποθηκευτικό χώρο και επεκτείνει το πεδίο ασύρματης φόρτισης για smartphones, σύμφωνα με την Peugeot.

H γαλλική εταιρία έχει υιοθετήσει προσαρμόσιμο φωτισμό καμπίνας που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό και των θυρών. Με δυνατότητα επιλογής οκτώ διαφορετικών χρωμάτων, ο φωτισμός αντανακλάται σε μια επένδυση από βουρτσισμένο αλουμίνιο, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Η Peugeot έχει επίσης ενσωματώσει χειριστήρια αφής στο μικρό τιμόνι, παρέχοντας πρόσθετη λειτουργικότητα. Το πανοραμικό i-Cockpit που παρουσιάζεται στην κορυφαία έκδοση GT του νέου 3008 θα αποτελέσει πρότυπο για τα μελλοντικά μοντέλα της Peugeot, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης επόμενης γενιάς του 5008.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!