Σοβαρά πρόστιμα για την παράνομη διατήρηση θέσης πάρκινγκ

Η στάθμευση στις πόλεις αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Αυτό οδηγεί πολλές φορές τους οδηγούς σε ανεπίτρεπτες κινήσεις.

Η πρακτική της τοποθέτησης αντικειμένων, όπως γλάστρες, τσιμεντόλιθοι και κώνοι, με σκοπό να διατηρηθεί η θέση πάρκινγκ, όχι μόνο είναι παράνομη αλλά και επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η τοποθέτηση εμποδίων για τη διατήρηση θέσης στάθμευσης απαγορεύεται και τιμωρείται με πρόστιμο 400 ευρώ, όπως αναφέρεται στο άρθρο 48 παράγραφος 1.

Το άρθρο αυτό καθορίζει ότι η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εμπόδια που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, τη στάθμευση ή περιορίζουν την ορατότητα των χρηστών των οδούς είναι απαγορευμένη.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Η κατάληψη του οδοστρώματος με προσωρινές εγκαταστάσεις μπορεί να επιτρέπεται σε εξαιρετικές συνθήκες ή σε περιοχές με λίγη κυκλοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Exit mobile version