NEA

Σοβαρά πρόστιμα για την παράνομη διατήρηση θέσης πάρκινγκ

Η στάθμευση στις πόλεις αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Αυτό οδηγεί πολλές φορές τους οδηγούς σε ανεπίτρεπτες κινήσεις.

Η πρακτική της τοποθέτησης αντικειμένων, όπως γλάστρες, τσιμεντόλιθοι και κώνοι, με σκοπό να διατηρηθεί η θέση πάρκινγκ, όχι μόνο είναι παράνομη αλλά και επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η τοποθέτηση εμποδίων για τη διατήρηση θέσης στάθμευσης απαγορεύεται και τιμωρείται με πρόστιμο 400 ευρώ, όπως αναφέρεται στο άρθρο 48 παράγραφος 1.

Το άρθρο αυτό καθορίζει ότι η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εμπόδια που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, τη στάθμευση ή περιορίζουν την ορατότητα των χρηστών των οδούς είναι απαγορευμένη.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Η κατάληψη του οδοστρώματος με προσωρινές εγκαταστάσεις μπορεί να επιτρέπεται σε εξαιρετικές συνθήκες ή σε περιοχές με λίγη κυκλοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!