12.749 παραβάσεις Κ.Ο.Κ σε 2 μέρες σε όλη την Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο από 12 έως 14 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 63.348 άτομα και 47.349 οχήματα, ενώ:

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Ηπείρου (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία) όπου συνολικά διενεργήθηκαν -512- έλεγχοι ατόμων, -402- οχημάτων, συνελήφθησαν -9- άτομα, προσήχθησαν -10- άτομα, βεβαιώθηκαν -151- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -2- παραβάσεις για αντικαπνιστική νομοθεσία, ακινητοποιήθηκαν -2- οχήματα, ενώ κατασχέθηκε -1-.

Παράλληλα, στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές:

Επιπλέον, στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου διενεργήθηκαν -1.015- έλεγχοι ατόμων, -985- οχημάτων, προσήχθησαν -3- άτομα, συνελήφθη -1- άτομο για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ακινητοποιήθηκαν -19- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -436- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων σε περιοχές των Δήμων Τανάγρας, Γρεβενών και Άρτας, όπου συνολικά ελέγχθηκαν –16– άτομα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Exit mobile version