Γνωρίζετε τις προαιρετικές καλύψεις στα ασφαλιστικά προγράμματα των οχημάτων;

Με δεδομένο το γεγονός ότι κανένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να μένει ανασφάλιστο, όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει τουλάχιστον να διαθέτουμε ασφάλειες με τις υποχρεωτικές καλύψεις, που είναι και οι πιο προσιτές.

Συγκεκριμένα οι καλύψεις της διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: την υποχρεωτική κάλυψη – την οποία όλα τα οχήματα πρέπει να διαθέτουν από τον νόμο – και τις προαιρετικές καλύψεις, που συμπληρώνουν την υποχρεωτική κάλυψη.

Ξέρουμε ποιες είναι όμως οι προαιρετικές καλύψεις; Λίγο πολύ ο ενημερωμένος ιδιοκτήτης τις γνωρίζει.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν προχωράνε σε περαιτέρω αναβάθμιση της υπάρχουσας ασφάλισης λόγω της οικονομικής στενότητας. Μήπως όμως τελικά η μη ύπαρξη των προαιρετικών καλύψεων μας δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα μας λύσει ένα καλό ασφαλιστικό πακέτο;

Ας δούμε τις πιο σημαντικές από τις προαιρετικές καλύψεις είναι οι ακόλουθες:

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικές για την πληρέστερη προστασία σας είναι και οι παρακάτω ασφαλιστικές καλύψεις που μπορεί να συνοδεύουν την ασφάλιση του οχήματός σας:

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η αγορά ενός ασφαλιστικού πακέτου είναι μια σοβαρή υπόθεση και καλώς η κακώς το οικονομικό θα πρέπει να ζυγιστεί σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο.

Exit mobile version