Renault Symbioz: Ένα SUV για οικογένειες με χαμηλό μπάτζετ [video]

Η γαλλική εταιρία λανσάρει ένα νέο SUV που τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο Captur και στο μεγαλύτερο Austral. Και ευθέως απέναντι στο Qashqai.

Καλά, ωραία αλλά ακριβά τα ηλεκτρικά. Για αυτό έρχεται η τελευταία προσθήκη της Renault στη γκάμα της, το Symbioz, το οποίο στοχεύει στις οικογένειες που αναζητούν ένα πρακτικό και ταυτόχρονα κομψό υβριδικό SUV.

Μάλιστα, οι Γάλλοι αναφέρουν ότι το νέο τους μοντέλο κουβαλά την κληρονομιά των προηγούμενων της Renault, όπως το Renault 16 της δεκαετίας του 1960 και το Espace της δεκαετίας του 1980, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα και την ευελιξία. Και φυσικά στην καλή τιμή πώλησης.

Έτσι, με μέγεθος μεταξύ του Captur και του Austral, το Symbioz ανταγωνίζεται ευθέως το Nissan Qashqai, προσφέροντας ένα μείγμα υβριδικής ισχύος και πρακτικής σχεδίασης.

Το Symbioz έχει μήκος 4,413 μέτρα, πλάτος 1,797 και ύψος 1,575. Συγκριτικά, το Captur έχει μήκος 4,227 μέτρα, ενώ το μεγαλύτερο Austral έχει μήκος 4,510 μέτρα. Το Symbioz είναι σε γενικές γραμμές περίπου ίδιο με το ηλεκτρικό Scenic, το οποίο έχει μήκος 4,470 μέτρα.

Αν και απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές με οικογενειακό προσανατολισμό, η Renault στοχεύει επίσης στις αγορές στόλων χάρη στο αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης του Symbioz.

Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό, το σύστημα E-Tech Full Hybrid 145, του φουλ υβριδικό με τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα, το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο, την μπαταρία 1,2 kWh και την εξαιρετική απόδοση με την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται στα 5-6 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το Symbioz μοιράζεται την πλατφόρμα CMF-B με το Captur, αυτό το SUV διαθέτει παρόμοιες διαστάσεις με το ηλεκτρικό Scenic, αλλά με μια ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα, με τα χαρακτηριστικά διαγώνια στοιχεία της Renault και ένα κομψό πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, το Symbioz διαθέτει τη διάταξη του ταμπλό του Captur, με κυρίαρχο στοιχείο την οθόνη αφής 10,4 ιντσών, εξοπλισμένη με το σύστημα infotainment OpenR Link της Renault που βασίζεται στην Google.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι τα πίσω καθίσματα, τα οποία μπορούν να συρθούν σε εύρος 16 εκατοστών για να μεγιστοποιήσουν είτε τον χώρο για τα πόδια είτε τον χώρο φόρτωσης (από 492 έως 624 λίτρα στην 5θέσια διάταξη, έως 1.582 λίτρα με πεσμένα τα πίσω καθίσματα), προσφέροντας εντυπωσιακή ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες.

Η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας, με το Symbioz να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης στο πίσω μέρος και μιας μοναδικής λειτουργίας προπονητή ασφαλείας.

Με το λανσάρισμά του να προγραμματίζεται για αργότερα φέτος, το Renault Symbioz απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα πρακτικό και οικονομικό SUV. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τιμή πώλησής του, η οποία λογικά θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις αντίστοιχες εκδόσεις των Captur και Austral.


Exit mobile version