Η Xiaomi έχει βάλει στο μάτι την Porsche

Τα φιλόδοξα σχέδια της Xiaomi επεκτείνονται πέρα από τη σειρά SU7, με τις φήμες να υποδηλώνουν την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού SUV απέναντι στην Macan, αλλά και ενός πιο προσιτού EV. Γιατί όχι και μιας 911;

H Xiaomi φαίνεται πως είναι έτοιμη να δώσει μια ισχυρή απάντηση στην αυτοκινητοβιομηχανία με το νέο της μοντέλο, το SU7, που αναπτύχθηκε από την Xiaomi Auto, τη θυγατρική της εταιρεία στον χώρο των αυτοκινήτων.

Αυτό το νέο μοντέλο, κατασκευασμένο από την BAIC Off-road στο Πεκίνο, σηματοδοτεί την είσοδο της Xiaomi σε έναν τομέα όπου μέχρι τώρα δεν είχε δραστηριοποιηθεί.

Η γκάμα του SU7 περιλαμβάνει μοντέλα όπως το SU7, SU7 Pro και SU7 Max, επιδιώκοντας να καλύψει διαφορετικές ανάγκες της αγοράς. Οι ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει να συγκρίνουν το SU7 με την Porsche Taycan, επισημαίνοντας τις ομοιότητες τους στον σχεδιασμό και τις επιδόσεις.

Πέρα όμως από τα συγκεκριμένα μοντέλα, η Xiaomi φαίνεται να έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια. Φήμες αναφέρουν ότι ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό SUV, καθώς και ένα πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Μια από τις πιο τολμηρές προβλέψεις προέρχεται από το δημιουργό ψηφιακού περιεχομένου για αυτοκίνητα, γνωστό ως Theottle, ο οποίος φαντάζεται ένα δίθυρο EV της Xiaomi, συνδυάζοντας στοιχεία από το SU7 και την Porsche 911, δημιουργώντας έτσι το σπορ αυτοκίνητο GL1.

Αυτή η ψηφιακή ιδέα αναδεικνύει τη δυνατότητα της Xiaomi να ανταγωνιστεί κορυφαίους παίκτες όπως η Porsche στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων EV. Αν θα επιτύχει σε αυτήν την προσπάθεια, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Μέχρι τότε, αυτά τα ψηφιακά σκίτσα παραμένουν μια υπόσχεση για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον, αναμένοντας την αντίδραση του κοινού και των ανταγωνιστών.

Exit mobile version