NEAPINED

Το Xiaomi SU7 εξαφανίστηκε μέσα σε μισή ώρα

Η Xiaomi κάνει μια δυναμική είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με το SU7 πετά το γάντι τόσο στην Tesla όσο και στην BYD.

Το SU7 κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων με περίπου 50.000 παραγγελίες στα πρώτα τριάντα λεπτά από την έναρξη της διάθεσής του, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κοινού για αυτό το νέο προϊόν. Μάλιστα, μέχρι προχτές, την Παρασκευή, το σύνολο των παραγγελιών ξεπέρασε τις 88.898 μέσα σε ένα 24ώρο!

Με μια τιμή που ξεκινά από 27.700 ευρώ στην Κίνα, το SU7 (ή Speed Ultra 7) προσφέρει μια προσιτή εναλλακτική σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, με το κόστος του να είναι χαμηλότερο κατά περίπου 3.000 ευρώ σε σύγκριση με το βασικό μοντέλο της Tesla, το Model 3.

Η Xiaomi δεν περιορίζεται απλά στην είσοδο στην αγορά, αλλά έχει ως φιλόδοξο στόχο να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως τα επόμενα δύο δεκαετίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Lei Jun οραματίζεται τη Xiaomi να ανταγωνίζεται απευθείας πολυτελείς μάρκες όπως η Porsche και η Tesla, θέτοντας το SU7 ως πρωτοπόρο της καινοτομίας στη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 673 ίππους.

Η μπαταρία 101 kWh παρέχει αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,78 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, το SU7 είναι εμπνευσμένο από τη δυτική αισθητική, με μια εμφάνιση που θυμίζει μοντέλα όπως η Porsche Taycan. Με τους εντυπωσιακούς τροχούς 19 ιντσών, και προαιρετικά ακόμη και σε μεγαλύτερους 21 ιντσών, το SU7 έχει μια δυναμική παρουσία στον δρόμο. Επιπλέον, η επιλογή από εννέα διαφορετικά χρώματα επιτρέπει στους αγοραστές να επιλέξουν το στυλ που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις τους.

Το SU7 είναι ένα εντυπωσιακό σεντάν με εντυπωσιακές διαστάσεις. Με μήκος σχεδόν 5 μέτρα και πλάτος που αγγίζει τα 2 μέτρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο που δεν θα περάσει απαρατήρητο. Σε καμία περίπτωση αφού ήδη η Xiaomi έχει πολύ υψηλούς στόχους για την παγκόσμια αγορά.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!