Η Ford πατάει φρένο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ford αναθεωρεί τα πλάνα της για την επέκταση της στην αγορά των BEV στην Ευρώπη, ελέω του πιο αργού -από τον εκτιμώμενο- ρυθμού ζήτησης από τους καταναλωτές.

Αρχικά η Ford είχε προγραμματίσει να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη έως το 2030, αλλά τώρα αναθεωρεί αυτό το σχέδιο λόγω της αργής αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Martin Sander, γενικός διευθυντής της Ford of Europe, επισημαίνει ότι εάν η ζήτηση δεν αυξηθεί όπως αναμένεται, η εταιρεία ενδέχεται να συνεχίσει να παράγει οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2030. Αυτή η αλλαγή στρατηγικής αναγνωρίζει τη μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά.

Οι πρόσφατες ενέργειες της Ford αντικατοπτρίζουν την προσαρμογή της σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά επιβατικών αυτοκινήτων. Η διακοπή της παραγωγής διαφόρων μοντέλων σε ευρωπαϊκά εργοστάσια και η ανακοίνωση της διακοπής του Focus το 2025 αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας προσαρμογής.

Αντίθετα, ανταγωνιστές όπως η Volkswagen και η Stellantis συνεχίζουν να προσφέρουν μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, διατηρώντας έτσι διαφορετικές επιλογές για τους καταναλωτές.

Αυτή η αλλαγή στρατηγικής αντιμετωπίζει ρίσκα για τη Ford, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνει με μικρότερο μερίδιο της αγοράς εάν η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένει χαμηλή. Ωστόσο, η εταιρεία επιδιώκει να προσαρμοστεί στις αλλαγές της αγοράς και να προσφέρει μια γκάμα αυτοκινήτων που να αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Exit mobile version