NEA

Η Ford πατάει φρένο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ford αναθεωρεί τα πλάνα της για την επέκταση της στην αγορά των BEV στην Ευρώπη, ελέω του πιο αργού -από τον εκτιμώμενο- ρυθμού ζήτησης από τους καταναλωτές.

Αρχικά η Ford είχε προγραμματίσει να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη έως το 2030, αλλά τώρα αναθεωρεί αυτό το σχέδιο λόγω της αργής αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Martin Sander, γενικός διευθυντής της Ford of Europe, επισημαίνει ότι εάν η ζήτηση δεν αυξηθεί όπως αναμένεται, η εταιρεία ενδέχεται να συνεχίσει να παράγει οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2030. Αυτή η αλλαγή στρατηγικής αναγνωρίζει τη μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά.

Οι πρόσφατες ενέργειες της Ford αντικατοπτρίζουν την προσαρμογή της σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά επιβατικών αυτοκινήτων. Η διακοπή της παραγωγής διαφόρων μοντέλων σε ευρωπαϊκά εργοστάσια και η ανακοίνωση της διακοπής του Focus το 2025 αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας προσαρμογής.

Αντίθετα, ανταγωνιστές όπως η Volkswagen και η Stellantis συνεχίζουν να προσφέρουν μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, διατηρώντας έτσι διαφορετικές επιλογές για τους καταναλωτές.

Αυτή η αλλαγή στρατηγικής αντιμετωπίζει ρίσκα για τη Ford, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνει με μικρότερο μερίδιο της αγοράς εάν η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένει χαμηλή. Ωστόσο, η εταιρεία επιδιώκει να προσαρμοστεί στις αλλαγές της αγοράς και να προσφέρει μια γκάμα αυτοκινήτων που να αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!