H Honda επιστρέφει στην Formula 1!

Honda_McLaren_Senna

Σήμερα. 16 Μαΐου, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την απόφασή της να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της F1 από την σεζόν του 2015…

Η επιστροφή της Honda στην F1 θα γίνει με την υποστήριξη της βρετανικής ομάδας McLaren. Η ιαπωνική εταιρία θα έχει τον πρώτο λόγο στην εξέλιξη, κατασκευή και παροχή των κινητήρων, των συστημάτων ανάκτησης ενέργειας και λοιπών εξαρτημάτων καθώς και των πλήρη έλεγχο της νέας ομάδας «McLaren-Honda».

Renault F1 2014, ο νέος τούρμπο V6!

«Οι νέοι κανονισμοί με τους νέους κινητήρες με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη μας εμπνέουν για περαιτέρω εξέλιξη των τεχνολογιών μας» δήλωσε ο Takanobu Ito, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor. «Η Honda και η McLaren είναι ονόματα συνδεδεμένα με επιτυχίες στην Formula One» είπε μεταξύ άλλων ο Martin Whitmarsh, ο CEO της McLaren, ενώ ο Bernie Ecclestone δήλωσε πως «είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω την Honda να επιστρέφει στο πρωτάθλημα».

Η ιστορία της Honda στην F1:
1964 – 1968: Πλήρη συμμετοχή ως Honda με κινητήρες και σασί.
1983 – 1992: Συμμετοχή ως προμηθευτής κινητήρων (κατάκτηση πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών για τέσσερις συνεχείς χρονιές, από το 1988 έως 1991)
2000 – 2005: Συμμετοχή ως προμηθευτής κινητήρων και συμμετοχή στην εξέλιξη του σασι
2006 – 2008: Πλήρη συμμετοχή ως Honda με κινητήρες και σασί.
@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version