BMW, νέος τύπος ταχυφόρτισης.

BMW-new-charging-system-from-hours-to-minutes

Η γερμανική εταιρία αναζητά τρόπους για να μειώσει τον χρόνο φόρτισης από ώρες σε …λεπτά!

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ο χρόνος φόρτισης. Ο οποίος διαρκεί αρκετές ώρες. Ο Weiland Bruch, υπεύθυνος στον τομέα BMW i, ισχυρίζεται πως η βαυαρική εταιρία είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα πολύ ταχύτερο σύστημα φόρτισης DC που είναι πολύ πιο γρήγορο από ότι τα σημερινά AC μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης σε λεπτά της ώρας.

Η ζήτηση για το BMW i3 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία (τουλάχιστον έτσι λένε στην BMW με αναμονή που φτάνει στους έξι μήνες) στην Ευρώπη ενώ στις βορειοαμερικανική αγορά ξεκινούν τον επόμενο μήνα και στην Κίνα το καλοκαίρι. Βέβαια, η αναμονή στους έξι μήνες ακούγεται λογική μιας και από το εργοστάσιο στο Leipzig βγαίνουν 70 i3 την ημέρα.

Ακόμη όμως και αν υποθέσουμε πως θα υπάρξει ένας φορτιστής που θα φορτίζει τις μπαταρίες (προφανώς ένα ποσοστό, π.χ. το 80%) σε λιγότερο από μία ώρα και ξέχωρα από το BMW i3, γενικότερα παραμένει το πρόβλημα της αυτονομίας (και φυσικά η υψηλή τιμή πώλησης). Βλέπετε, ακόμη και αν ο «δείκτης» δείχνει πως η αυτονομία αρκεί π.χ. για 100 km, η ωφέλιμη είναι πάντα 10-20% λιγότερη μιας και εισέρχεται ο ψυχολογικός παράγοντας, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε οδηγούς. Και αυτό διότι κανείς δεν θέλει να μείνει στον δρόμο από ρεύμα…

Exit mobile version