Πότε θα περάσει στην παραγωγή το Peugeot Hybrid Air;

peugeot-hybrid-air-chassis

Οι πιθανότητες όλο και συρρικνώνονται λόγω του υψηλού κατασκευαστικού κόστους με την PSA να αναζητά άλλη εταιρία για να αντισταθμιστεί εν μέρει το κόστος…

Μία νέα τεχνολογία δεν πρέπει να είναι μόνο αποδοτική, αλλά και εμπορική με λογικό κόστος κατασκευής. Ειδάλλως, ποιο το νόημα ενός προϊόντος όταν αυτό δεν πουλάει; Εν ολίγοις, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο όμιλος PSA (Peugeot-Citroen) σχετικά με την παραγωγή του συστήματος Hybrid Air, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, για να περάσει σε μοντέλο παραγωγής το 2016.

Κάτι, όμως που δεν θα γίνει, καθώς τα 500 δισ. ευρώ που έχει επενδύσει ο όμιλος δύσκολα θα γίνουν απόσβεση, σύμφωνα με το Automotive News Europe. Εκτός και αν υπάρξει ένας ή και παραπάνω κατασκευαστές που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν σε μία περίπτωση συμπαραγωγής και να επιμεριστεί το κόστος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως ένα C3 ή ένα 208 τεχνολογίας Hybrid Air θα μπορούσε να έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 2,9 lt/100 km και εκπομπή 69 g CO2/km. Ελάχιστοι όμως θα το προτιμούσαν π.χ. από την έκδοση πετρελαίου, καθώς με τα τωρινά δεδομένα θα κόστιζε 1.000-2.000 ευρώ παραπάνω.

Exit mobile version