ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πότε θα περάσει στην παραγωγή το Peugeot Hybrid Air;

peugeot-hybrid-air-chassis

Οι πιθανότητες όλο και συρρικνώνονται λόγω του υψηλού κατασκευαστικού κόστους με την PSA να αναζητά άλλη εταιρία για να αντισταθμιστεί εν μέρει το κόστος…

infographics-HybridAir-low-resolution-big-1Μία νέα τεχνολογία δεν πρέπει να είναι μόνο αποδοτική, αλλά και εμπορική με λογικό κόστος κατασκευής. Ειδάλλως, ποιο το νόημα ενός προϊόντος όταν αυτό δεν πουλάει; Εν ολίγοις, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο όμιλος PSA (Peugeot-Citroen) σχετικά με την παραγωγή του συστήματος Hybrid Air, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, για να περάσει σε μοντέλο παραγωγής το 2016.

Κάτι, όμως που δεν θα γίνει, καθώς τα 500 δισ. ευρώ που έχει επενδύσει ο όμιλος δύσκολα θα γίνουν απόσβεση, σύμφωνα με το Automotive News Europe. Εκτός και αν υπάρξει ένας ή και παραπάνω κατασκευαστές που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν σε μία περίπτωση συμπαραγωγής και να επιμεριστεί το κόστος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως ένα C3 ή ένα 208 τεχνολογίας Hybrid Air θα μπορούσε να έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 2,9 lt/100 km και εκπομπή 69 g CO2/km. Ελάχιστοι όμως θα το προτιμούσαν π.χ. από την έκδοση πετρελαίου, καθώς με τα τωρινά δεδομένα θα κόστιζε 1.000-2.000 ευρώ παραπάνω.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!