Σπάει τα χρονόμετρα το νέο Honda Civic Type-R [vid]

Σε δοκιμής που έγιναν από την Honda το νέο Type-R κατέβασε τον χρόνο του Megane κατά 3,73 sec. Το μόνο που μένει είναι να επιτευχθεί και επίσημα…

Μία από τις καλύτερες προβολές για τους Ιάπωνες της Honda και πρωταρχικός τους στόχος για το νέο Civic Type-R είναι το ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητα μοντέλα. Για την ώρα το ρεκόρ αυτό κατέχει η Renault με το Megane RS 275 Trophy-R των 275 ίππων και χρόνο 7:54,36 λεπτών. Και βάσει των προδιαγραφών του Civic Type-R των 310 PS αυτός ο χρόνος λογικά μπορεί να γίνει καλύτερος, όπως και έγινε με χρόνο 7:50,63 στο γύρο των 20,9 χιλιομέτρων, όπως μπορούμε να δούμε και στο παραπάνω βίντεο.

Σύμφωνα με την Honda η παραπάνω επίδοση έγινε με ένα πρωτότυπο εξέλιξης που είχε στάνταρ προδιαγραφές κινητήρα, ανάρτηση, μετάδοση, εξάτμιση, φρένα και το αεροδυναμικό πακέτο του Civic Type R παραγωγής -η απουσία στοιχείων όπως ο κλιματισμός, το κάθισμα του συνοδηγού και το ηχοσύστημα αντισταθμιζόταν από το πρόσθετο βάρος ενός πλήρους roll-bar τοποθετημένου για λόγους ασφαλείας και όχι για περαιτέρω ενίσχυση της ακαμψίας. Στάνταρ ήταν και τα λάστιχα (235/35) αλλά και οι ζάντες των 19 ιντσών.

Ο συγκεκριμένος χρόνος, που κατεβάζει τον αντίστοιχο του Megane κατά 3,73 δεύτερα, είναι εξαιρετικός αλλά πρέπει να επιτευχθεί και επίσημα. Έτσι η Honda δεσμεύτηκε πως θα επαναλάβει την προσπάθεια με ένα κανονικό Civic Type R παραγωγής -οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από το καλοκαίρι, με τις τιμές στην Αγγλία που έχουν ήδη ανακοινωθεί να ξεκινούν από τις 29.995 λίρες, δηλαδή τις 35.000 ευρώ- και ποιος ξέρει ίσως σπάσει και το δικό της ανεπίσημο ρεκόρ για προσθιοκίνητα, κατεβαίνοντας μάλιστα και κάτω από το φράγμα των 7:50.

Exit mobile version