NEA

Με 310 άλογα το νέο Honda Civic Type-R!

Honda-Civic_Type_R_2015_1000-official (7)

Επιτέλους! Tο νέο Civic Type-R αποκαλύπτεται στην Γενεύη και κλέβει την παράσταση με τον τούρμπο δίλιτρο VTEC και το 0-100 σε μόλις 5,7 sec!

Μετά από ένα σωρό teaser φωτογραφίες και βίντεο το νέο Type-R αποκαλύπτεται στην Γενεύη σηματοδοτώντας την τούρμπο VTEC εποχή στους βενζινοκινητήρες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 VTEC που αποδίδει 310 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm στις 2.500 rpm (όριο στροφών στις 7.000). Το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 5,7 sec με τελική στα 270 km/h!

Πρόκειται για επιδόσεις που πραγματικά βάζουν φωτιά στην αρένα των hot-hatch με την Honda να κάνει λόγο για μία ειδικής σχεδίασης ανάρτησης (Dual Axis Strut) που περιορίζει το τσίμπημα του τιμονιού (torque steer) κατά 50% σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις. Προφανώς, πρόκειται για μία διάταξη παρόμοια με του RevoKnuckle της Ford που απουσιάζει από το νέο Focus RS λόγω τετρακίνησης.

Από εκεί και πέρα, το διαφορικό είναι μπλοκέ (περιορισμένης ολίσθησης), τα αμορτισέρ είναι ενεργητικά και προφανώς ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, ενώ το ηλεκτρομηχανικό τιμόνι έχει ρυθμιστεί αποκλειστικά για το Type-R. Πιέζοντας τον διακόπτη «R» (από το Racing) η ροπή αποδίδεται με πιο επιθετικό τρόπο, τα πάντα γίνονται πιο άμεσα, τα αμορτισέρ πιο σκληρά κατά 30% ενώ το τιμόνι αποκτά περισσότερο «βάρος».

Οι 19άρηδες τροχοί έχουν σχεδιαστεί με βάση τον εξαερισμό των Brembo με δίσκους 350 mm μπροστά και τετραπίστονες δαγκάνες. Οι Ιάπωνες της Honda έχουν δοκιμάσει το νέο Civic Type-R στην Suzuka και στο Nurburgring με στόχο να καταρρίψουν το ρεκόρ του ταχύτερου προσθιοκίνητου μοντέλου που κατέχει στην Πράσινη Κόλαση το Renault Megane RS 275 Trophy με 7 min 54 sec. Κάτι που μάλλον μοιάζει απόλυτα εφικτό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!