NEA

Σπάει τα χρονόμετρα το νέο Honda Civic Type-R [vid]

Σε δοκιμής που έγιναν από την Honda το νέο Type-R κατέβασε τον χρόνο του Megane κατά 3,73 sec. Το μόνο που μένει είναι να επιτευχθεί και επίσημα…

honda type-r rekord nurburgringΜία από τις καλύτερες προβολές για τους Ιάπωνες της Honda και πρωταρχικός τους στόχος για το νέο Civic Type-R είναι το ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητα μοντέλα. Για την ώρα το ρεκόρ αυτό κατέχει η Renault με το Megane RS 275 Trophy-R των 275 ίππων και χρόνο 7:54,36 λεπτών. Και βάσει των προδιαγραφών του Civic Type-R των 310 PS αυτός ο χρόνος λογικά μπορεί να γίνει καλύτερος, όπως και έγινε με χρόνο 7:50,63 στο γύρο των 20,9 χιλιομέτρων, όπως μπορούμε να δούμε και στο παραπάνω βίντεο.

Σύμφωνα με την Honda η παραπάνω επίδοση έγινε με ένα πρωτότυπο εξέλιξης που είχε στάνταρ προδιαγραφές κινητήρα, ανάρτηση, μετάδοση, εξάτμιση, φρένα και το αεροδυναμικό πακέτο του Civic Type R παραγωγής -η απουσία στοιχείων όπως ο κλιματισμός, το κάθισμα του συνοδηγού και το ηχοσύστημα αντισταθμιζόταν από το πρόσθετο βάρος ενός πλήρους roll-bar τοποθετημένου για λόγους ασφαλείας και όχι για περαιτέρω ενίσχυση της ακαμψίας. Στάνταρ ήταν και τα λάστιχα (235/35) αλλά και οι ζάντες των 19 ιντσών.

Ο συγκεκριμένος χρόνος, που κατεβάζει τον αντίστοιχο του Megane κατά 3,73 δεύτερα, είναι εξαιρετικός αλλά πρέπει να επιτευχθεί και επίσημα. Έτσι η Honda δεσμεύτηκε πως θα επαναλάβει την προσπάθεια με ένα κανονικό Civic Type R παραγωγής -οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από το καλοκαίρι, με τις τιμές στην Αγγλία που έχουν ήδη ανακοινωθεί να ξεκινούν από τις 29.995 λίρες, δηλαδή τις 35.000 ευρώ- και ποιος ξέρει ίσως σπάσει και το δικό της ανεπίσημο ρεκόρ για προσθιοκίνητα, κατεβαίνοντας μάλιστα και κάτω από το φράγμα των 7:50.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!