Πήρε για τα καλά μπροστά η Borgward

BORGWARD -2

Μετά τον πρόλογο στην Γενεύη η γερμανική εταιρία προετοιμάζεται για να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη το πρώτο της σύγχρονο μοντέλο…

Μετά από περίπου μισό αιώνα απουσίας η γερμανική εταιρία έδωσε το παρόν στο σαλόνι της Γενεύης και σήμανε την επιστροφή της στην αγορά. Η Borgward είχε κηρύξει πτώχευση το 1961, όταν αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες στην Βρέμη απασχολώντας περίπου 20.000 άτομα. Τώρα, η έδρα της νέας Borgward θα είναι στη Γερμανία, στη Στουτγάρδη (όχι στη Βρέμη όπως στο παρελθόν). Εκεί θα βρίσκονται τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης, σχεδιασμού, πωλήσεων και μάρκετινγκ, ενώ η παραγωγή των αυτοκινήτων θα γίνεται κατά πάσα πιθανότητα στην Κίνα.

Τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη θα παρουσιαστεί το πρώτο από μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων η οποία αναμένεται να συμπληρωθεί τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα αναφέρθηκε πως ο ρυθμός θα είναι 2-3 μοντέλα ετησίως, ενώ η εταιρεία θέλει να δώσει, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, έμφαση στις τεχνολογικές καινοτομίες και ειδικά στα πεδία της ηλεκτροκίνησης και της διασύνδεσης.

Κινητήριοι μοχλοί της αναγέννησης της Borgward, που είναι μια υπόθεση που τρέχει εδώ και μια δεκαετία, είναι ο εγγονός του ιδρυτή της μάρκας Christian Borgward, μαζί με το συνέταιρό του Karlheinz L. Knöss, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της εταιρικής επικοινωνίας των επαγγελματικών της Mercedes. Υπεύθυνος για την εμφάνιση των σύγχρονων Borgward θα είναι ο Einar Hareide, πρώην υπεύθυνος του τμήματος design της Saab, ο οποίος στην καριέρα του έχει συνεργαστεί και με τις Volvo, Rolls-Royce Marine και Cisco.

Exit mobile version