NEA

Πήρε για τα καλά μπροστά η Borgward

BORGWARD -2

Μετά τον πρόλογο στην Γενεύη η γερμανική εταιρία προετοιμάζεται για να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη το πρώτο της σύγχρονο μοντέλο…

Borgward-Isabella-02Μετά από περίπου μισό αιώνα απουσίας η γερμανική εταιρία έδωσε το παρόν στο σαλόνι της Γενεύης και σήμανε την επιστροφή της στην αγορά. Η Borgward είχε κηρύξει πτώχευση το 1961, όταν αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες στην Βρέμη απασχολώντας περίπου 20.000 άτομα. Τώρα, η έδρα της νέας Borgward θα είναι στη Γερμανία, στη Στουτγάρδη (όχι στη Βρέμη όπως στο παρελθόν). Εκεί θα βρίσκονται τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης, σχεδιασμού, πωλήσεων και μάρκετινγκ, ενώ η παραγωγή των αυτοκινήτων θα γίνεται κατά πάσα πιθανότητα στην Κίνα.

Τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη θα παρουσιαστεί το πρώτο από μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων η οποία αναμένεται να συμπληρωθεί τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα αναφέρθηκε πως ο ρυθμός θα είναι 2-3 μοντέλα ετησίως, ενώ η εταιρεία θέλει να δώσει, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, έμφαση στις τεχνολογικές καινοτομίες και ειδικά στα πεδία της ηλεκτροκίνησης και της διασύνδεσης.

Borgward-Isabella-08Κινητήριοι μοχλοί της αναγέννησης της Borgward, που είναι μια υπόθεση που τρέχει εδώ και μια δεκαετία, είναι ο εγγονός του ιδρυτή της μάρκας Christian Borgward, μαζί με το συνέταιρό του Karlheinz L. Knöss, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της εταιρικής επικοινωνίας των επαγγελματικών της Mercedes. Υπεύθυνος για την εμφάνιση των σύγχρονων Borgward θα είναι ο Einar Hareide, πρώην υπεύθυνος του τμήματος design της Saab, ο οποίος στην καριέρα του έχει συνεργαστεί και με τις Volvo, Rolls-Royce Marine και Cisco.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!