Νέο Nissan GT-R με κινητήρα από το Le Mans!

Nissan-GT-R_SpecV_2010_11

Μέχρι το 2018 που θα κυκλοφορήσει το νέο GT-R πολλά έχουν να γραφτούν. Και όχι άδικα καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο που στη νέα του γενιά θα φορά μοτέρ από το αγωνιστικό του Le Mans!

Όπως έχουμε γράψει το νέο Nissan GT-R θα είναι στα σίγουρα υβριδικό και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Top Gear, εκτός απροόπτου ο συμβατικός κινητήρας του συστήματος θα βασίζεται σε αυτόν του αγωνιστικού Nissan GT-R LM NISMO που θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans. Πρόκειται για έναν V6 3.000 cc με διπλά turbo και άμεσο ψεκασμό, ο οποίος είναι άμεσα συμβατός με τα χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου που κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους, σύμφωνα πάντα με τους Ιάπωνες μηχανικούς.

«Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει ήδη 550 άλογα, όσους περίπου έχει και το GT-R, καταναλώνοντας όμως μόλις το 1/3 του καυσίμου» λέει ο Ben Bowlby, ο άνθρωπος που έστησε το αγωνιστικό του Le Mans. Κάτι μας λέει πως αν τελικά το νέο GT-R διαθέτει υβριδικό σύστημα πρόωσης με κινητήρα αγωνιστικής προέλευσης και σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονικό Vision 2020 GT, τότε το τωρινό GT-R που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες θα περάσει γρήγορα στο παρασκήνιο…

Exit mobile version