NEA

Νέο Nissan GT-R με κινητήρα από το Le Mans!

Nissan-GT-R_SpecV_2010_11

Μέχρι το 2018 που θα κυκλοφορήσει το νέο GT-R πολλά έχουν να γραφτούν. Και όχι άδικα καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο που στη νέα του γενιά θα φορά μοτέρ από το αγωνιστικό του Le Mans!

Nissan GT-R LM Nismo (9)Όπως έχουμε γράψει το νέο Nissan GT-R θα είναι στα σίγουρα υβριδικό και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Top Gear, εκτός απροόπτου ο συμβατικός κινητήρας του συστήματος θα βασίζεται σε αυτόν του αγωνιστικού Nissan GT-R LM NISMO που θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans. Πρόκειται για έναν V6 3.000 cc με διπλά turbo και άμεσο ψεκασμό, ο οποίος είναι άμεσα συμβατός με τα χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου που κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους, σύμφωνα πάντα με τους Ιάπωνες μηχανικούς.

nissan-concept-2020-vision-gran-turismo_2014 (2)«Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει ήδη 550 άλογα, όσους περίπου έχει και το GT-R, καταναλώνοντας όμως μόλις το 1/3 του καυσίμου» λέει ο Ben Bowlby, ο άνθρωπος που έστησε το αγωνιστικό του Le Mans. Κάτι μας λέει πως αν τελικά το νέο GT-R διαθέτει υβριδικό σύστημα πρόωσης με κινητήρα αγωνιστικής προέλευσης και σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονικό Vision 2020 GT, τότε το τωρινό GT-R που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες θα περάσει γρήγορα στο παρασκήνιο…

Nissan-GT-R_2008_1545 (1)Nissan-GT-R_2008_1545 (2)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!