Η Ferrari μπαίνει στο χρηματιστήριο και κάποιος γίνεται δισεκατομμυριούχος!

Piero Ferrari

Η είσοδος της Ferrari στο χρηματιστήριο θα κάνει -πέρα από την οικογένεια Agnelli που έτσι κι αλλιώς είναι- ακόμα έναν άνθρωπο δισεκατομμυριούχο!

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του θα αυξηθεί κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε περίπου 1,13 εκατομμύρια ευρώ! Και ο άνθρωπος αυτός, δεν είναι άλλος από τον 70χρονο πλέον γιό του ιδρυτή της μάρκας, τον Pierro Lardi Ferrari, στα χέρια του οποίου βρίσκεται το 10% της εταιρείας! Εδώ να πούμε πως η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) μέσα στον μήνα θα βάλει την Ferrari στο χρηματιστήριο. Το ποσοστό που θα διαπραγματευτεί αναλογεί στο 9% της συμμετοχής της FCA στη Scuderia, οι μετοχές που θα αντιστοιχιστούν είναι 17,2 εκατομμύρια, με τιμή που θα κυμαίνεται από 48 έως 52 δολάρια. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία φιλοδοξεί να εισπράξει ένα ποσό που θα κυμαίνεται γύρω στα 900 εκατομμύρια δολάρια…

Τώρα, ποιος είναι ο «άγνωστος» Ferrari; O Pierro Lardi Ferrari είναι ο γιός του Ferrari και της ερωμένης του Lina Lardi, ενώ αναγνωρίστηκε από τον Enzo και έγινε επίσημα μέλος της οικογένειάς του το 1978. Κι αυτό γιατί τότε πέθανε η επίσημη σύζυγος του Ferrari Laura, ενώ σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία απαγορευόταν τόσο η μοιχεία όσο και το διαζύγιο μέχρι το 1975. Ο πρώτος γιός του Ferrari, Dino -το κανονικό του όνομα ήταν Alfredo- πέθανε πολύ νέος, σε ηλικία μόλις 24 ετών το 1956, εξαιτίας της μυϊκής δυσπλασίας Dughenne από την οποία έπασχε. Ο θάνατός του ήταν και ο λόγος του ουσιαστικού χωρισμού του Enzo από τη σύζυγό του Laura Dominica Garello, που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το χαμό του παιδιού της….

Exit mobile version