NEA

Ποια θα είναι τα έσοδα της Ferrari στο χρηματιστήριο;

FERRARI-IPO

Βάσει των σχεδίων του ισχυρού άνδρα του ομίλου FCA και της Ferrari, του Sergio Marchionne, η Scuderia μπαίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…

MARCHIONNE-LAPO-ELKANΌπως δήλωσε ο ίδιος ο Marchionne στο Bloomberg, η Ferrari θα εισαχθεί ως ολλανδική(!) εταιρεία holding με φυσική έδρα τη Μεγάλη Βρετανία(όπως η FCA), ενώ το ποσοστό που στη συνέχεια θα διαπραγματεύεται θα είναι μόλις 10%. Κι αυτό προκειμένου να δημιουργηθεί μια υπεραξία σπανιότητας με την είσοδο να προσδιορίζεται ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.

Από την πώληση αυτού του 10% στα ταμεία της Ferrari -ή ακριβέστερα σε αυτά της οικογένειας Agnelli- θα μπουν ούτε λίγο ούτε πολύ 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Πάντως, ανεξάρτητα από τη δομή της εταιρείας -όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο εισόδου της στο χρηματιστήριο- ο Marchionne διαβεβαίωσε πως η βάση της Scuderia θα εξακολουθεί να είναι στην Ιταλία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!