Ποιο είναι το ισχυρότερο “αγροτικό” στην Ευρώπη;

Η νέα έκδοση X 350 d της X-Class που θα παρουσιαστεί στην Γενεύη εφοδιάζεται με έναν τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 258 άλογα και 550 Nm ροπής.

Η νέα έκδοση έχει αρκετή δύναμη ώστε να τοποθετήσει την X-Class στην κορυφή της κατηγορίας των pick-up (τουλάχιστον στην Ευρώπη). Χαρακτηριστικές είναι οι επιδόσεις με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 7,9 δλ. και την τελική να φτάνει τα 205 χλμ./ώρα. Τιμές που εντυπωσιάζουν για ένα ημιφορτηγό.

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω στάνταρ αυτόματου κιβωτίου 7G-Tronic στους τέσσερις τροχούς με τετρακίνηση 4MATIC και πέντε προγράμματα κίνησης με νορμάλ κατανομή σε 40/60 ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα. Ανάλογα με την πρόσφυση και το πρόγραμμα που οδηγός μπορεί να επιλέξει από το Dynamic Select η αναλογία της ροπής μεταβάλλεται.

Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν και «κοντές» σχέσεις όταν η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 22 εκ. με γωνίες προσέγγισης/διαφυγής στις 29/24 μοίρες μπροστά και 30/25 μοίρες πίσω, κίνηση σε κλίση έως 45 μοίρες και απόσταση 60 εκ. για υδάτινα περάσματα.

Exit mobile version