VW Group: Η επόμενη φουρνιά συμβατικών αυτοκινήτων θα είναι η τελευταία

Ο γερμανικός όμιλος θα εγκαταλείψει σταδιακά την εξέλιξη των αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση…

Σε μία διάσκεψη που έγινε πρόσφατα στην έδρα της Volkswagen στο Wolfsburg o Michael Jost, υπεύθυνος στρατηγικής της Volkswagen, είπε μεταξύ άλλων πως θα εγκαταλειφθεί η εξέλιξη συμβατικών αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου ξεκινώντας από το 2026. Το VW Group επενδύει σταδιακά 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ ο Jost δεν παρέλειψε να πει πως ακόμη και το 2050 θα υπάρχουν συμβατικά αυτοκίνητα αλλά μόνο σε περιοχές που δεν θα υποστηρίζουν υποδομή φόρτισης.

Η σταδιακή εγκατάλειψη της εξέλιξης των μηχανών εσωτερικής καύσης ακούγεται λογική αφού ούτως ή άλλως οι προδιαγραφές για τα όρια που θέτει η Ε.Ε. στους κατασκευαστές έχουν φτάσει στο «πάτωμα» (ειδικά όταν θα τεθεί σε ισχύ το Euro 7). Λογικό είναι λοιπόν σε περίπου μία δεκαετία από σήμερα να εξασθενήσει η εξέλιξη τους δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα παράγονται και οι θερμικοί κινητήρες θα συνεχίσουν να αποτελούν το κυρίαρχο είδος για αρκετές ακόμη δεκαετίες.

Exit mobile version