Το Goodyear Concept AERO είναι για ιπτάμενα αυτόνομα οχήματα!

Το concept AERO της Goodyear είναι ένα ελαστικό δύο-σε-ένα σχεδιασμένο για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος που πετάνε.

Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο σαν ένα ελαστικό για την οδήγηση στο δρόμο όσο και σαν «προπέλα» για να μπορεί το αυτοκίνητο να πετάει στον ουρανό.

«Για πάνω από 120 χρόνια, η Goodyear επιδιώκει εμφατικά καινοτομίες και εφευρέσεις, συνεργαζόμενοι με τους πρωτοπόρους των ανακαλύψεων και των αλλαγών στη μεταφορά» είπε ο Chris Helsel, Chief Technology Officer της Goodyear. «Με τις εταιρείες που ασχολούνται με την κινητικότητα να έχουν το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό για να βρούν απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτουν η αστική μεταφορά και η συμφόρηση, η δουλειά μας τόσο στην προηγμένη αρχιτεκτονική όσο και στα υλικά με τα οποία φτιάχνουμε τα ελαστικά μας οδήγησε στο να φανταστούμε ένα τροχό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν παραδοσιακό ελαστικό δρόμου όσο και σαν σύστημα προώθησης στον ουρανό».

Το concept AERO περιλαμβάνει έναν αριθμό από καινοτόμες λειτουργίες:

Παρόλο που το AERO αποτελεί ξεκάθαρα μια ιδέα σχεδιασμού, κάποιες από τις λειτουργίες που περιέχει, όπως η μη πνευματική δομή και οι δυνατότητες «έξυπνου» ελαστικού, αναπτύσσονται από τη Goodyear σήμερα, ενώ άλλες μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για νέες ιδέες και πιθανώς νέα προϊόντα στο μέλλον.

Exit mobile version