Mazda: Το μέλλον ίσως να ανήκει σε βιοκαύσιμα από φύκια!

Η Mazda θεωρεί ότι τα βιοκαύσιμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει το μέλλον του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως και άλλοι κατασκευαστές έτσι και η Mazda θεωρεί πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι μαζί μας και το κυρίαρχο είδος στις μετακινήσεις για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη. Και σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της επαναφέρει τα βιοκαύσιμα από φύκια ή άλλα φυτά της θάλασσας, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα λύση.

Τα φυτά αυτά έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως το ότι μπορούν να αναπτυχθούν σε εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται, δεν χρειάζονται νερό για πότισμα, ενώ μπορούν να παραχθούν χρησιμοποιώντας αλάτι και λύματα. Τα καύσιμα που προκύπτουν είναι βιοδιασπώμενα ενώ δεν μολύνουν το περιβάλλον εάν διαρρεύσουν σε αυτό.

Πάντως, όλα αυτά ακούγονται ως μια μακροπρόθεσμη λύση αφού όσο υπάρχει πετρέλαιο δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης. Στην Ιαπωνία χρηματοδοτούνται τέτοιου είδους έρευνες και σε μεγάλα πανεπιστήμια που συνεργάζονται μεταξύ άλλων και με την Mazda.

Exit mobile version