Πότε λανσάρεται το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart

Στα τέλη του 2022 αναμένεται να είναι διαθέσιμο το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό της SUV της Smart,  που θα φέρει την ονομασία #1. Θα κοστίζει γύρω στις 30.000 ευρώ.

Μάλιστα πρόκειται για το πρώτο όχημα της Smart Automobiles αποτέλεσμα της κοινοπραξίας μεταξύ της Mercedes-Benz και της Geely Automobile. Μάλιστα το σύμβολο του hashtag επιλέχθηκε επειδή είναι «υποδηλωτικό των τάσεων στην ψηφιακή εποχή», είπε ο Smart.

«Ως το πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε μετά την ανανέωση της μάρκας, το Smart #1 συνδυάζει τέλεια την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και την κορυφαία ποιότητα», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Daniel Lescow, αντιπρόεδρος παγκόσμιων πωλήσεων και μάρκετινγκ της Smart.

Το στυλ και το όνομα του νέου Smart αποτυπώθηκε μέσα από το Concept #1 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου. Το SUV θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Sustainable Experience (SEA) της Geely.

Η αρθρωτή πλατφόρμα EV θα υποστηρίξει επίσης αυτοκίνητα από τη Volvo Cars που ανήκει στην Geely και τη Lynk & CO. Με μήκος 4290 mm, το concept ήταν μεγαλύτερο από το Smart ForFour μήκους (3495 mm) που θα αντικαταστήσει η έκδοση παραγωγής.

Exit mobile version