20άρηδες vs 65άρηδες: Ποιες ηλικίες είναι οι πιο επιρρεπείς στα τρακαρίσματα;

Απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι ηλικίες των πολιτών που προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα, δίνει με έρευνα  η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct.

Μην μου πείτε ότι πολλοί από εμάς δεν υποψιαζόμαστε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να έχουν αυτή την περίεργη πρωτιά; Κι όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…

Οι πιο μικροί οδηγοί, 20άρηδες έως 30άρηδες, δηλαδή, τρακάρουν σε ποσοστό 31,3% με αυτοκίνητο 11-15 ετών- το οικογενειακό, δηλαδή. Μάλιστα όσο μεγαλώνουν σε ηλικία οι οδηγοί, μικραίνει η ηλικία των ΙΧ που οδηγούν όταν τρακάρουν.

Στο μεταξύ ο πιο συνηθισμένος τρόπος τρακαρίσματος για τους νεότερους οδηγούς (ποσοστό 26%) και για τους 30-64 ετών (ποσοστό 25,1%) αφορά χτυπήματα σε παρκαρισμένα οχήματα, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η έρευνα της ασφαλιστικής που αξιοποίησε στοιχεία του 2021.

Στην αντίποδα, οι άνω των 65 ξεγελιούνται περισσότερο με την όπισθεν και την αναστροφή (28% και 25,6% αντίστοιχα), όπου εκεί έχουμε τα περισσότερα τρακαρίσματα.

Από τη μεριά μας να ευχηθούμε κάθε μικροατύχημα να αποτελέσει το έναυσμα για να βελτιώνεται κάθε οδηγός και να γίνεται προσεκτικότερος.

Exit mobile version