NEAPINED

20άρηδες vs 65άρηδες: Ποιες ηλικίες είναι οι πιο επιρρεπείς στα τρακαρίσματα;

Απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι ηλικίες των πολιτών που προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα, δίνει με έρευνα  η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct.

Μην μου πείτε ότι πολλοί από εμάς δεν υποψιαζόμαστε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να έχουν αυτή την περίεργη πρωτιά; Κι όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…

Οι πιο μικροί οδηγοί, 20άρηδες έως 30άρηδες, δηλαδή, τρακάρουν σε ποσοστό 31,3% με αυτοκίνητο 11-15 ετών- το οικογενειακό, δηλαδή. Μάλιστα όσο μεγαλώνουν σε ηλικία οι οδηγοί, μικραίνει η ηλικία των ΙΧ που οδηγούν όταν τρακάρουν.

Στο μεταξύ ο πιο συνηθισμένος τρόπος τρακαρίσματος για τους νεότερους οδηγούς (ποσοστό 26%) και για τους 30-64 ετών (ποσοστό 25,1%) αφορά χτυπήματα σε παρκαρισμένα οχήματα, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η έρευνα της ασφαλιστικής που αξιοποίησε στοιχεία του 2021.

Στην αντίποδα, οι άνω των 65 ξεγελιούνται περισσότερο με την όπισθεν και την αναστροφή (28% και 25,6% αντίστοιχα), όπου εκεί έχουμε τα περισσότερα τρακαρίσματα.

Από τη μεριά μας να ευχηθούμε κάθε μικροατύχημα να αποτελέσει το έναυσμα για να βελτιώνεται κάθε οδηγός και να γίνεται προσεκτικότερος.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!