Euro 7: Η Volkswagen πιέζει για μετάθεση της νόρμας

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εάν οι κανονισμοί τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2025, τότε θα πρέπει να σταματήσει την παραγωγή αρκετών μοντέλων.

Η Volkswagen πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθυστερήσει την εφαρμογή των κανόνων εκπομπών Euro 7 κατά περίπου ένα χρόνο έως το φθινόπωρο του 2026.

Η VW ισχυρίζεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές δυσκολίες στους προμηθευτές με εξαρτήματα που θα πληρούν τους κανονισμούς. Υπάρχει επίσης και η ανησυχία ότι θα αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων.

Από την άλλη, η εταιρία έχει αποφασίσει να οδηγηθεί ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας σε πωλήσεις 80% μέχρι το 2030. Ενώ από το 2033 θέλει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική.

Τον Μάρτιο του 2023, η VW ανακοίνωσε ότι κατασκεύαζε ένα εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία. Στη Βόρεια Αμερική, ο Όμιλος VW κατασκευάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Οντάριο του Καναδά. Η παραγωγή θα πρέπει να ξεκινήσει το 2027.

Η VW σκοπεύει επίσης να γίνει προμηθευτής μπαταριών σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εταιρεία θέλει το τμήμα της PowerCo της να προμηθεύει τις μισές από τις μπαταρίες στην ίδια και να πουλά τις υπόλοιπες σε άλλες εταιρίες, όπως στη Ford.

Exit mobile version